چه کارهایی برای عالم قبر و برزخ انجام دهیم؟

چه کارهایی برای عالم قبر و برزخ انجام دهیم؟

چطور در آن عالم که اسمش را عالم قبر و برزخ می گذاریم چه کارهایی باید انجام دهیم آنجا از چه چیزی رنج خواهیم برد و خلقمان تنگ خواهد شد و آزار خواهیم دید و چه کارهایی باعث شادمانی ما در آنجا می شود مطالبی که عرض می کنیم از کتاب شریف بحار الانوار است.


دانلود فایل صوتی (عالم قبر و برزخ)


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ

إلهي أَنْطِقْنِي بِالْهُدي وَ أَلْهِمْنِي التَّقْوي ماه مبارک رمضان در خانه خدا سومین روز شهادت امیر مؤمنان مولای متقیان خداوند ان شا الله طاعات و عبادات و خدمات شما و روزه داری و تلاوت قران اطعام را از همه شما و همه بندگانش قبول بفرماید و دلهای ما را برای دریافت رحمتهایش در این شب بیست و سوم که مهمترین شب قدر است مهیا بفرماید. تقاضا می کنم به روان تابناک پیامبر عظیم الشأن اسلام و اهل بیت پاکش صلواتی تقدیم بفرمایید به روان پاک شهیدان مؤمنین و مؤمنات خواهران و برادرانی که سالهای قبل در این مراسم ها حضور داشتند نماز اقامه کردند قران تلاوت کردند احیا گرفتند سخنی گفتند یا شنیدند عالمانی که ما را هدایت کردند ارواح مراجع معظم تقلید و حضرت امام خمینی هم صلواتی تقدیم بفرمایید.

روزها فکر من این است و همه شب سخنم که چرا غافل از احوال دل خویشتنم. ز کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود به کجا می روم آخر ننمایی وطنم. مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک چند روزی قفسی ساخته اند از وطنم. یکی از دلائلی که برای نیاز ما به وحی آسمانی است همین است ما پرسشهایی داریم که مکاتب زمینی نمی توانند به آنها پاسخ دهند من چه کسی هستم چه کسی مرا خلق کرده است و به چه منظوری آفریده شده ام اینها را مارکسیسم نمی تواند پاسخ دهد. بعد از اینجا کجا می روم کدام مکتب زمینی می تواند پاسخ این سوال را بدهد؟

بحث معاد که به دو دلیل ما انتخاب کردیم در مسجد در محضر شما آقایان و بانوان یکی به دلیل فصل بهار که امامان ما فرمودند در فصل بهار بیش از هر وقت دیگری از معاد یاد کنید و یکی هم اینکه به دلیل ماه مبارک رمضان که پیامبر در خطبه شعبانیه فرمود از قیامت یاد کنید در بحث معاد رسیدیم به عالم برزخ که تعداد احادیثی که در شیعه و سنی مخصوصا در شیعه وجود دارد برای عالم برزخ فراوان است. احادیث به ما می فرمایند بعضی در این عالم برزخ یعنی فاصله بین دنیا بعضی شادمان هستند در نعمت هستند و بعضی در ناراحتی هستند که دلیل اینها را بیان می کنیم.

چطور در آن عالم که اسمش را عالم قبر و برزخ می گذاریم چه کارهایی باید انجام دهیم آنجا رنج خواهیم برد و خلقمان تنگ خواهد شد آزار خواهیم دید و چه کارهایی باعث شادمانی ما در آنجا می شود مطالبی که عرض می کنیم از کتاب شریف بحار الانوار است. بحار یعنی دریاها و انوار هم یعنی نورها که دریاهایی از نورها که صد و ده جلد است که عالم بزرگ اصفهانی علامه مجلسی این صدو ده جلد حدیث را با موضوع گردآوری کرده است. جلد ششم هفتم و هشتم البته بعضی از مجلداتش به فارسی ترجمه نشده است که این مطالب از آنجاست در حدیث می خوانیم که بعضی از مردگان گرفتار می شوند مأموران شکنجه وارد می شوند مثلا آن چه که در این حدیث آمده است به او می گویند خودت را آماده کن برای صد تازیانه و تازیانه هایی که در آنجا زده می شود.

آتش گر می گیرد او هم التماس می کند تو رو خدا مثلا کم می کنند نود تا باز هم التماس می کند هشتاد تا می کنند تا به یکی می رسد و این یکی را می گویند باید بخوری بعد می پرسند این تازیانه ها برای چه هست جواب می دهند این یکی برای این که یک روز به نماز بی توجهی کردی این دیگری برای این است که یک کسی از تو کمک خواست به او کمک نکردی می توانستی در توانت بود یعنی معلوم است که ما در این فاصله برزخ رها نیستیم. این عملکردی که در طول عمر پنجاه یا شصت سال داشتی این است می آید مقابل چشمان ما که اینها حقایق هست ذهنی و توهم نیست.

از چیزهایی که باعث عذاب قبر می شود و خیلی حدیث در موردش داریم این دو چیز است که متأسفانه ما مبتلا هستیم یکی غیبت و دوم سخن چینی. یعنی به جای اینکه ما آشتی بدهیم دو به هم زنی می کنیم یک آشتی دادن از یک سال نماز و روزه بهتر است به جای این که آشتی بدهیم اختلاف افکنی کنیم آن دروغی که قبل راجع به بدی شنیدید اصلاح بین دو نفر به ما اجازه دادند که دروغ بگوییم تا این روابط مردم به هم نخورد دلهای مردم چرکین نشود نسبت به هم. این خیلی مهم است این را باید حرف بزنیم بین دو برادر بین دو جاری و بین دو خواهر بین عروس و مادر شوهر بین همسایه ها با هم بین احزاب با هم چرا ما دو به هم زنی کنیم یعنی اینهایی که می گوییم فقط مسائل شخصی نیست.

حتی مسائل سیاسی و اجتماعی هم هست این سیاسیون می دانند که اگر این خبر را شایعه کنند آن دو گروه به جون هم می افتند. فضای مجازی فضای حقیقی که باید این را تدبیر کرد از چیزهایی که عذاب قبر را زیاد می کند زن و شوهرها هستند که به نیازهای غریزی هم جواب ندهند. مثلا خانم نیاز دارد آقا بی اعتنایی می کند جدا جدا در حدیث آمده است هم زن و هم مرد یا آقا نیاز دارد خانم پشتش را می کند بی اعتنایی به نیازهای غریزی زن و شوهر عذاب قبر را زیاد می کندو نتیجه اش چشم چرانی و خود آرایی برای دیگران حرام و گناه و آلودگی اجتماعی می شود.

اگر در خانواده آن غریزه ای را که خدا قرار داده است سامان پیدا کند و طبق آیات سوره نور چشم پاک و دامن پاک باشد این مسائل پیش نمی آید این قصه را هم که می گویم شنیده اید راجع به بداخلاقی مرد هاست. که مرد گاهی نمی دانم چطور مدیریت می کنند در جامعه اخلاقشان خوب است ولی در خانه بد اخلاق هستند. هیچ کس هم باور نمی کند چون من ده سالی مشاور خانواده بودم در آن ده سال زیاد پیش می آمد که خانمی از شوهرش یا آقایی از خانمش شکایت می کرد بعد می گفتیم نفر بعد همسر بیاد تا باهاش صحبت کنیم خیلی آدم متشخص با ادب بعید است که همچین فحشهایی که همسرش می گوید بدهد. بعد دیدیم نه واقعیت دارد.

از اصحاب پیامبر است به نام سعد بن معاذ که پیغمبر تمام کارهایش را خودش کرده است یعنی خود پیغمبر غسلش داده است خود پیغمبر کفنش کرده است خود پیغمبر زیر تابوتش را گرفته است هفتاد هزار یا نود هزار فرشته در تشیع جنازه اش آمده است معلوم است یک آدم اجتماعی خدوم و صاحب فکر بوده است. خود پیغمبر خاکش کرده است و سنگها را گذاشته است مادرش حاضر بود پسر جان عزیزم فرزندم بهشت بر تو مبارک باد. پیغمبر فرمود خانم عجله نکن این الان دارد آن پایین می سوزد فرشته ها در آمدند فرشته ها آمدند سراغش شکنجه کنند.

گفت چرا یا رسول الله شما او را غسل دادی کفن کردی شما زیر تابوت را گرفتی شما گفتی فرشته ها آمدند. در خانه با خانمش بد اخلاقی می کرد این گناه خیلی بزرگ است. امام صادق علیه السلام فرمود مراقب باشید ما در عالم برزخ کاری برایتان نمی توانیم بکنیم. حاج آقا قرائتی یک زمانی فرمودند خواب حضرت امام را دیدم در حال طواف که دستش را گرفته به سمت آسمان و دارد طواف می کند. به حضرت امام نزدیک شدم و سلام دادم و احترام کردم و گفتم شما از من در قیامت شفاعت می کنید فرمودند ان شاالله بعد پرسیدم در عالم قبر فرمود نه در عالم قبر از من کاری ساخته نیست. یعنی آنجا بی کسی بی پناهی است اینجا باید هر کسی خودش یک کاری بکند که آنجا راحت باشد.

چه چیزهایی باعث رفاه در قبر می شود بالاترینش شهادت است. خوشا به حال شهدا خوشا آنان که در راه حقیقت بساط خویش برچیدند و رفتند برای شهادت خیلی حدیث داریم. در قرآن هم اشاره شده است عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ یک معناش همین عالم برزخ است. در دوران عالم برزخ اینها مهمان خصوصی خدا هستند.

دوم محبت به پیغمبر و اهل بیت پیغمبر است این حدیث را همه ما باید بهش امید ببندیم. خود پیغمبر فرموده حُبّي عشقی که به من دارید وَ حُبُّ أهْلُ بَیتي و عشقی که به اهل بیتم دارید نَافِعٌ فِي سَبْعَة ٌمَواطِنَ در هفت جا نفع دارد که أَهْوالُهُنَ عَظیمَة در جاهای خطرناک این عشقی که شما به من و اهل بیتم دارید در شادی ما شادمانی می کنید در عزای ما عزاداری می کنید اشک می ریزید این عشق که هفت جا خیلی پر خطر هست به کار شما می آید.

کجا هست این هفت جا:

  1. اولش عِنْدَ الوَفات وقتی آدم می خواهد جان بدهد یهو امیر المومنین علیه السلام امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام را می بیند. آقا امام رضا علیه السلام فرمودند هر کس به زیارت من بیاید چندجا به بازدیدش می روم.
  2. دوم فِي القَبْر در عالم برزخ به دردش می خورد همین روضه هایی که آمده است همین پرچمی که سر در نصب کرده است همین یک یا حسینی که گفت اینها به دردش می خورد.
  3. وَعِنْدَ النُشور ساعتی که همه از قبرها بیرون می آیند خیلی وحشتناک است.
  4. وَعِنْدَ الکِتاب وقتی که کارنامه ها را می دهند کارنامه ها تک برگی نیست یک کتاب پر صفحه است که خوبها را فرشته ها از جلو می آیند با احترام و آن کتاب را به دست راستش می دهند بدها را از عقب می آیند با بی احترامی و تحقیر و به دست چپ می دهند. اینها را که امامان ما می گفتند گریه می کردند و می گفتند.حالا یک سخت دلی مثل بهشتی اینها را راحت می گوید نه شما را به گریه می اندازد. البته ما نقالی می کنیم.
  5. وَعِنْدَ الحِساب کارنامه ها را که دادند.
  6. گام بعدی تشکیل دادگاه است وَعِنْدَ المیزان یک جایی هست ترازو است قران می فرماید ترازو را می آورند و می گذارند و کارهای ما را وزن می کنند. وَأمَّا مَنْ ثَقُلَتْ مَوازینُهُ فَهُوَ فِي عِیشَةٍ راضِیَة کسی که خدماتش عباداتش سنگین است و در یک زندگی خوشی به سر می برد وَأمَّا مَنْ خَفَّتْ مَوازینُهُ کسی که ترازویش سبک است و کارهایش کم است فَأُمُّهُ هَاوِیَةٌ جایگاهش هاویه است هاویه چیست وَمَا أدْرَئٰکَ مَاهِیةٌ و تو چه می دانی هاویه چیست نَارٌ حَامِیَةٌ آتشی است شعله ور و سوزان اینجا هم حب به اهل بیت به کار می آید.
  7. پل صراط

خدا رحمت کند مرحوم آقای فلسفی یکی از دوستان حاج آقای قرائتی من هم آنجا حاضر بودم آمد پیش آقای قرائتی هنوز هم زنده است گفت خواب یکی از دوستانم را دیدم از او پرسیدم آن عالم چه خبر است گفت هیچی. از ما پرسیدند چه کردید ما هم گفتیم این کار کردم این کار کردم بعد این آقایی که تعریف می کرد می گفت من و آن آقا هر کاری کردیم شریکی کردیم با هم کتاب نوشتیم با هم زندان رفتیم هر چه گفتم گفت قبول نیست از آخرش گفتم که من برای اهل بیت گریه کردم گفتند این قبوله. بعد ایشان می گفت من این را برای آقای فلسفی این خواب را تعریف کردم گفتم فقط فرق من و رفیقم این است که من روضه خوانی هم بلد نیستم این رفیقم یک روحانی بود.

مرحوم آقای فلسفی گفت بفهم باید چیکار کنی برو یک تعدادی استکان و سماور بخر و یک روضه هفتگی یا ماهیانه در خانه ات راه بنداز یک چند نفر بیایند. از این خواب فهمیدی که آنجا چه چیزی به درد می خورد این حضور ما در جلسات اهل بیت که گاهی هم جلسه بی ریا است و هفت نفر بیشتر نیستند آنها کاری به جمعیت ندارند به دل ما دارند که جهتش جهت الهی باشد. پس هفت جا کجا شد وقت جان دادن، در عالم قبر ، وقتی از عالم قبر بیرون می آیی، وقتی کارنامه ها را می دهند، وقتی که حسابرسی می کنند، وقتی ترازو را می گذارند. صراط.

این حدیث هم حدیث خوبی است اگر کسی که از نظر اعتقادی ضعیف است کمک فکری به او بکند. مثلا راجع به خدا و قیامت و انبیاء و ائمه و امامان عقیده اش ضعیف است وقت می گذارد اگر کسی این کار را بکند امام علی علیه السلام فرموده است مَنْ قَويٰ مِسکیناً فِي دینِه یک وقتی یک مسکین را غذا می دهند او هم خیلی ثواب دارد اگر کسی تقویت کند کسی را که در دینش بیچاره است ضَعیفََا فِي مَعْرِفَتِه معارفش ضعیف است اگر کسی این را تقویت کند عَلي ناصِبٍ مُخالِف کسی هست که این را تحریک می کند و می خواهد از دینداری جدا کند الان در جامعه ما چقدرهمچین کسانی زیاد است اصلا کمر بسته اعتقادات و ایمان مردم را تضعیف کند.

حالا اگر کسی بیاید و کسی را که در خطر است و از دست می رود معلوم است قبلا هر شب مسجد می آمد الان یک شب در میان می آید. قبلا همیشه هئیت می آمد الان پیداش نیست معلوم است که افتاده است در دام صیادی اگر کسی یک نفر را که در اعتقاداتش و معرفتش ضعیف است این را کمک کرد در عالم قبر هم خداوند اعتقادات خوب را به او تلقین می کند. هم یَتَحَوَلُ عَلیه قَبْرَهُ أمزه رِیاضَ الجَنَّة پاکیزه ترین باغستانهای بهشت شبیه اش را در قبر برای چنین کسی می آورد.

خوشا به حال آنها که سواد دارند اطلاعات و معرفت دارند و سوز هم دارند و رها نمی کند این جوانی را که از دست می رود. یکی از چیزهایی که دست ما نیست ولی برای رفاه ما در قبر مفید است. روز پنج شنبه مردن است که دست ما نیست پنج شنبه یا جمعه بمیریم این دیگر قسمت است اگر کسی روز جمعه یا پنج شنبه بمیرد عذاب قبر از او برداشته می شود.

این حدیث مال خانمهاست. حدیث از پیغمبر است سه گروه از خانمها عذاب قبر ندارند و در روز قیامت با حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها محشور خواهد شد یک زنی که با فقر و تنگ دستی شوهر بسازد آبرو ریزی نکند مردم هم شوهر دارند ما هم شوهر داریم. پیغمبر فرمود زنی که برای شوهرش این کلمه را بگوید من از این شوهر خیر ندیدم خدا از خیرات دورش خواهد کرد. دوم زنی که با بداخلاقی شوهر بسازد این به این معنا نیست که شوهر بداخلاقی کند معنایش این نیست که مردها آزادند معنایش این است که تحمل بد اخلاقی اجر زیادی دارد و به هم نزدن زندگی و نرفتن به سمت طلاق و جدایی حالا چه طلاق رسمی و طلاق عاطفی.

سوم زنی که مهریه خود را به شوهر ببخشد مهریه حق زن است قران هم چند جا فرموده است مرد حق ندارد با تحت فشار گذاشتن و با بداخلاقی کردن یک کاری کند که مهریه را نگیرد این جرم است اما خود زن به صورت داوطلبانه همه یا بخشی از مهریه را ببخشم دل شوهر من خیالش راحت تر می شود دلش آرامتر می شود.

سند این حدیث هم خدا رحمت کند آیت الله مشکینی بخرید این کتاب را خیلی کتاب خوبی است مواعظ عددیه یعنی موعظه هایی که با عدد هست. دیگر چه چیزی باعث رفاه در عالم قبر می شود هدایایی که از دنیا می رسد بچه هاش یک کاری می کنند همسرش یک کاری می کند در عالم قبر حتما اثر دارد بعضی ها شک دارند و از ما می پرسند حاج آقا ما مثلا خرما دادیم یا اطعام کردیم یا دو رکعت نماز خواندیم این می رسد؟ بله حتما می رسد شک نکنیم کارهایی که ما برای اموات می کنیم می رسد ما که از عالم اسرار آمیز خبرنداریم این یا از قران است یا از امام معصوم که آنها فرمودند در حدیثی پیامبر عزیز ما صَلَّي اللهُ عَلَیهِ وَآلِه وَسَلَّم می فرماید مرده در قبر مثل کسی است که در حال غرق شدن است هی دست و پا می زند در هر لحظه چشم انتظار است یک کمکی از دنیا برسد گاهی چشمش به دعای این و آن است همین که می بیند کسی در حق او دعا کرد از اینکه تمام دنیا را به او بدهند برایش مهمتر است.

بعد حضرت این جمله را فرمود إنَّ هَدایَا الأحیَاء هدیه های زنده ها لِلْأمْواتْ برای مرده ها الدُعا وَ الإستِغفار همین دعا کردن و استغفار کردن مخصوصا در ماه رمضان در وقت سحر در شب قبر آدمها را به یاد بیاوریم برایشان دعا و استغفار کنیم. یا صلوات برایشان بفرستیم یا صدقه بدهیم به نیابت آنها که در حال آنها فوق العاده مؤثر است هدایای زنده ها حدیث داریم که به صورت شیشه عطر در می آید اسمتون را هم روی آن شیشه عطر می نویسند که چه کسی این کار خیر را برایش انجام داده است. از خیلی خوب که بسیار نافع است نماز و روزه و حج است. حدیث این را می گوید إنَّ المَیِّت لِیَفْرَح بِالتَّرَحُمُ عَلَیه مرده خوشحال می شود وقتی رحمت برایش می فرستند والإسْتِغْفار وقتی برایش طلب مغفرت می کنند خوشحال می شود کَمَا تَفرَحُ الحَّي بِالهَدِیَة چطور زنده ها با هدیه خوشحال می شوند ربطی به پولداری و بی پولی هم ندارد برای مریض وقتی گلی می بری خوشحال می شود نه اینکه نیاز داشته باشد انسان اینطوری است.

در این حدیث داریم همانطور که زنده ها خوشحال می شوند مرده ها هم خوشحال می شوند در حدیث دیگری داریم که هر کار خیری مثلا دست یک بینوایی را می گیرد می برد آنطرف خیابان و می گوید ثواب این باشد برای پدرم ما هر کار خیری را می توانیم به نیابت آنها انجام بدهیم زیارت قبور که ما در این مسأله با اهل سنت اختلاف داریم ریشه ای است که چرا آنها با زیارت مخالف هستند و ما این همه حدیث از پیامبر و امامان برای زیارت داریم اول برویم سراغ زیارت اموات.

پیغمبر فرمود زُرِ القُبُورِ زیارت کنید قبرها را اخیرا هم شنیده شده است که بعضی از گویندگان در گفته هایشان می گویند قبر که مرده است از اینجا بلند شویم و بریم بهشت زهرا چیزی نیست آنجا نه این دستور از امام معصوم است که از قبرها دیدن کنید زیارت کنید پیامبر فرمود زُورو مَوْتاکُمْ به زیارت مرده هایتان بروید فَسَلِموُا عَلَیهِمْ درست است که آنی که از ما می ماند و ماندگار است روح است ولی همان روح به آنجایی که دفن شده است یک تعلق خاطری دارد.

سلام کنید به مرده هایتان در حدیث دیگری داریم هر کس قبر پدر و مادرش را در هر جمعه زیارت کند غُفِرَلَهُ. یک وقتی آقای قرائتی گفت پدر من دهه شصت آمد و گفت محسن مرا ببر مکه من هم گفتم پدر جان مقررات دارد باید اسم نوشته باشند و نوبت و ایشان هم گفت باشه نمیبری مرا خودم می روم گفتم چطور می روی گفت حدیث داریم قبل از ظهر جمعه بروی سر قبر پدرت ثواب حج را می بری. ببینید اینها در حافظه هایمان درست است اینها معارفی است که از پیشینیان مانده است پیش از ظهر جمعه بروم سر قبر پدرم ثواب عمره می دهند.

بعد از اموات می رویم سراغ زیارت پیغمبر و زیارت امام حسن علیه السلام وامام حسین علیه السلام و امیرالمؤمنین علیه السلام که بیشترین حدیث برای زیارت امام حسین علیه السلام است حدیث داریم که به زیارت هر کسی که بروید آن کسی که آنجا هست مطلع می شود از زیارت و رفت وآمد شما و شاد می شود.

امام رضا علیه السلام فرمود به زیارت قبر مؤمنین رفتید حتما هفت بار إنّا أنْزَلْنا بخوانید حدیث داریم که چه سوره ای را بخوانید و چه ثوابهایی دارد. امام حسین علیه السلام از جدش پیغمبر پرسید کسی به زیارت شما یا ما بیاید پیامبر چه ثوابهایی چه حسناتی بیان کرد که در کتاب کامل الزیارات آمده است.

باقِیاتِ الصالِحاتِ چه چیزهایی بعد از مردن ما باقی می ماند طبق حدیث اول فرزند خوب یعنی آن فرزند و فرزندان آن فرزند تا صد نسل که بگذرد هر نسلی اگر بیست و پنج سال حساب کنیم یعنی دو هزار و پانصد سال گذشته و یکی از بچه های خوب ما یک کار خوب می کند یک نسخه از ثوابش به حساب ما نوشته می شود.

دوم اگر کسی کتابی از خود به جا بگذارد کتاب مفید وهدایت گر سوم اگر کسی چاه و قناتی حفر کند تا زمانی که مردم از آن بهره ببرند باقی است. اگر کسی درختی را بکارد تا زمانی که آن درخت یا سایه بدهد یا ثمر بدهد پاداش به حسابش نوشته می شود. اگر کسی مؤسسه ای بنا کند یک مؤسسه خیریه یا دانشگاهی یا مدرسه ای یا بیمارستانی بسازد یا جاده ای احداث کند یا موقوفات اولین واقف هم شخص پیامبر است دومین واقف حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و سومین واقف امیر المؤمنین بود.

یعنی خود رهبران ما یاد دادند وقف را و اعمال صالح وخیری که به نیابت آن مرده انجام می شود آقایان بانوان ما چند روز پیش راجع به تشییع جنازه گفتیم چقدر سفارش شده است کسی از دنیا رفت همه را خبر کنید شلوغ باشد یک شخصیتی که در عالم نظیر ندارد در مسجد و کعبه به دنیا آمده است اولین مؤمن و مهاجر و مجاهد تمام بدنش از ترکشها و جراحتهای جبهه های جنگ پر بود عزیزترین کس برای پیامبر بود عالمی از این عالمتر ما در جهان نداریم مگر پیامبر. حالا چه تشییع جنازه ای داشته است در دل شب افراد تشییع کننده گفته اند حتی از تشییع کنندگان همسر مظلومش کمتر بوده است.

یعنی در مراسم فاطمه زهرا صدیقه طاهره سلام الله علیها ده نفر یا یازده نفر بودند. اما امیرالمؤمنین علیه السلام شاید پنج نفر شبانه خیلی با غربت تا صد سال قبرش بی نشان بود. یَاأبَالحَسَنَ یَاعَلي بنِ أبیطالِب یَا حُجَةَ الله عَلیٰ خَلْقِه یَا سَیِدَنا وَ مَوْلانا إنَّا تَوَجَّهنا وَ تَوَسّلنَا بِکَ إلَي الله وَقَدَّمْناکَ بَیْنَ یَدَي حَاجَاتِنا یَا وَجیهَاً عِنْدَالله إشْفَع لَنا عِنْدَالله سلام بر آقا و سرورمان که صاحب عزاست حضرت بقیة الله الأعظم عرض تسلیت به ایشان انشاءالله ثواب این ذکرها برسد به تمامی گذشتگان و گذشتگان اهل اسلام پدران و مادران و ذوي الحقوق و شهدا.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ یَا رَحمانُ یَا رَحیم ای مظهر جود و سخا تنها وصی مصطفی ای شافع روز جزا حیدر علی مرتضی بنما نظر بر جمع ما مولا علی مولا علی
تو راز و نیاز منی قنوت نماز منی قبله حاجات منی روح مناجات منی تو جان جانان منی مولا علی مولا علی
تو را به جان مصطفی خون گلوی مجتبی به حرمت خون خدا مرضای ما را بده شفا شام و بقیع و کربلا قسمت جمع ما نما حاجات مشروعه روا مولا علی مولا علی
مولا علی بن ابیطالب را حسنین روی دست به خانه میبردند فرمود حسن جانم مرا اینگونه به خانه نبرید بگذارید با پای خود وارد خانه شوم آقا امام حسن مجتبی علیه السلام عرضه داشت آقای من مولای مؤمنان خون بسیاری از سر شما رفته است ضعف بر شما غالب شده است امکان این مسأله نیست می شود بفرمایید چرا آنقدر اصرار دارید فرمود حسن جانم مگر نمی دانی خواهرت زینب طاقت ندارد بابا را به این حال ببیند.
امان امان اما من می خواهم بگویم کجا بودی به دشت کربلا همین خانم دخترت خانم زینب چگونه این لبها را گذاشت به رگهای بریده.
کجا بودی به دشت کربلا بابا ببینی نور عینت را
لب تشنه بریدند سر لب دریا حسینت را
شکست بی آبی زینب دل اهل حریمت را
نبودی تا ببینی قامت شمشاد اکبر را
لب شط فرات بازوی عباس دلاور را
ز تیر حرمله بینی گلوی ناز اصغر را
 اللّهُمَ إنّي أسألُکَ وَ نَدعُوکَ بِسْمِکَ العَظیمِ الأعظَم الأعَزِ الأجَلِ الأکرَم إلهِي بِمُحَمَدٍ وَ عَليٍ وَفاطِمَة وَالحَسَنِ وَالحُسَین وَتِسْعَةِ المَعصُومینَ مِنْ ذُرِیَةِ الحُسَین وَبِدِمَاءِ الشُهَداءِنَا وَبِإمامِ زَمانِنا و بقطره قطره خون مولایمان أبي طالِب عَلیه السَلام یَا الله. (عالم قبر و برزخ)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *