جلوه های قیام امام حسین علیه السلام

جلوه های قیام امام حسین علیه السلامقیام امام حسین(ع)

سلام بر حسین، پیشوای انسان ها. اگر کسی رصد کند قیام امام حسین علیه السلام را، از روز اول که نامه ی یزید به استاندار مدینه رسید و امام احضار شد تا لحظه ی شهادت، در قیام امام حسین علیه السلام خداپرستی، خداگرایی، دعا، ذکر، مسجد، اذان و نماز موج میزند.

اقامه نماز

امام حسین علیه السلام طی این حرکت پیوسته دستش به سمت آسمان، چشمش به سمت آسمان. فکر میکنه، تدبیر میکنه اما میدونه یه حرکت مهمی است که تا پایان تاریخ باید بماند. باید زیر نظر الله باشد. روزهایی که در مدینه بود پیوسته توسل پیدا میکرد به پیغمبر. وضو میگرفت نماز میخواند تا تصمیم دقیق و درستی را بگیرد. پیوسته به مسجد رفت و آمد میکرد. ۴ ماه و اندی هم که در مکه بود پیوسته نماز میگذارد تا روز تاسوعا رسید. بنا بود تاسوعا جنگ بشود. به برادرش ابالفضل العباس فرمود: برادر برو ببین میشه یک امشبی را وقت بگیری از دشمن. امام حسینی که عزیزه، منت نمیکشه، ولی یک امشبی را میخواد وقت بگیره. چرا ؟ چون خدا میداند( اِنّی احب الصلاه) من نماز را دوست دارم. عاشق نمازم. ( و تلاوت القرآن ) تلاوت قرآن را دوست دارم. ( و الاستغفار ) راز و نیاز با خدا را دوست دارم. تا در تاریخ بماند امام حسین علیه السلام به خاطر نماز منت کشیده از دشمن. انقدر نماز در ذهن او مهمه. دعا، قرآن .
بعضی از دوستان ما، شب های عاشورا تا شب یازدهم یک دور قرآن تلاوت میکنند. امام حسین(ع) بندگی خود را به نمایش گذاشت تا به ما بفهماند نماز چقدر اهمیت دارد. جماعت چقدر اهمیت دارد. اول وقت چقدر اهمیت دارد. دین، اون مغزش، بندگی خداست. اون باید به نمایش گذاشته شود. امام زین العابدین علیه السلام فرمود: عمه ی ما زینب(س) در طی این سفر اسارت، نماز های مستحبی را هم میخواند. اینها رهبران ما هستند. به نماز اهمیت بدیم. به نماز بچه هامون اهمیت بدیم.

بانوان پیام رسان عاشورا

امام حسین علیه السلام بانوان را به همراه خود برد. چرا؟ تا به تاریخ بفرماید از سهم بانوان غافل نشوید. بر اساس گزارش های قرآنی بانوان در نهضت های بزرگ پیامبران سهیم بودند.
مادر ابراهیم علیه السلام ۱۳ سال در نگهداشت رهبر انقلاب سهم داشت.
همسر ابراهیم علیه السلام، هاجر، یک مادر ایثارگر، که قبر او داخل مطافه. یعنی میلیون ها حاجی که به دور کعبه میگردند دور قبر این مادر هم طواف میکنند.
ابا عبدالله الحسین علیه السلام با هدف اصلاح جامعه بانوان را همراه خود آورده تا به تاریخ بفرماید از نقش زنان در اصلاح جامعه غافل نشوید. امروز شرایط، شرایط کروناست. بانوان پزشک، بانوان پرستار، بانوانی که هزاران هزار کمک های مومنانه به دست اونها انجام میشود. در دنیا، رهبر عزیز ما فرمود بی سابقه است چنین چیزی. حتی امام خمینی فرمود مردان را بانوان به خیابان ها کشاندند. سهم زنان در پیدایش انقلاب اسلامی ایران از سهم مردان کمتر نیست. دختران جامعه ی ما، زنان جامعه ی ما بخش اعظم مسئولیت به دوششون هست. اونها میتوانند دشمن را ذلیل کنند. دشمن را رسوا کنند.
زینب کبری پرورش یافته ی دامن فاطمه ی زهرا(س)، چه غوغایی کرد در کربلا. به حدی شد که ابی عبدالله الحسین علیه السلام عرضه داشت خواهر جان، در نمازت مرا دعا کن.
یعنی امام حسین ، رهبر یک انقلاب به دعای زینب کبری دل بسته. بانوان با صبوری خودشون، با تحمل خودشون ، با شکیبایی خودشون، با رساندن پیام شهیدان، با رسوا کردن دشمن غدار.
بعضی از بانوانی که در کربلا بودند ، دخترها، جوان ها تا ۵۰ سال بعد از این شهر به اون شهر با شعرخوانی، با سخنوری، بیداری ایجاد میکردند. از نقش بانوان در پیشرفت انقلاب ها غافل نشویم .

برپایی امر به معروف و نهی از منکر

امام حسین علیه السلام در وصیت نامه اش هم هدف را، آرمان را روشن کرد، هم ساز و کار رسیدن به اصلاح جامعه را. فرمود: (ارید ان آمر بالمعروف و انهی عن المنکر ) من میخواهم از ساز و کار امر به معروف و نهی از منکر استفاده کنم .

قرآن کریم میفرماید:( الله ولی الذین ءامنوا ) سرپرست مومنان الله است و در سوره مائده میفرماید پس از الله، رسول الله. ( انما ولیکم الله و رسوله و المومنون )
مومنان هم نسبت به هم اختیار دارند. ( المومنون و المومنات بعضهم اولیاء بعض )
کسی حق نداره بگه به تو چه. همه ی ما نسبت به هم یه ولایتی داریم. خدا این ولایت رو قرار داده .
در روزگار امام حسین علیه السلام امر به معروف، نهی از منکر تعطیل شده بود. به تعبیر شهید مطهری میفرماید: یه فرهنگ به من چه، به تو چه رواج پیدا کرده بود. امام حسین علیه السلام با بیداری امت اسلامی میخواهد به همه یه سهمی بدهد .
همه موظف اند. نوجوان ها، جوان ها، میانسال ها، بزرگ ها، خانم ها، آقایان، اقشار، اصناف همه در اصلاح جامعه سهم دارند. در این برنامه کوتاه میخوایم بگیم امر به معروف و نهی از منکر مربوط به چه حوزه هایی از زندگی ما میشود. این حدیث به ما راهنمایی میکند. میفرماید: (بهما تقام الفرائض)
حوزه ی اول : امر به معروف و نهی از منکر واجباته .
توجه داشته باشیم هموطنان ما، هم کیشان ما، هم شهریان ما نماز میخونن، روزه میگیرن، حج میروند، خمس میدهند، حجاب دارند. این حوزه ی اول
حوزه دوم : امنیت( و تامن المذاهب ) مذهب یعنی راه.
امنیت جاده ها، خیابان ها، شهر ها. یکی از حوزه های امر به معروفه .
حوزه ی سوم اقتصاد، کسب و کار ( و تحل المکاسب ) حلال بودن کسب و کارها.
قرآن کریم میفرماید بعضی از چیزها حلاله، بعضی حرامه، بعضی درآمد ها حرامه، کثیفه.
امر به معروف که هم وظیفه ی حکومت است هم یکایک مردم در حوزه ی اقتصاد و کسب و کار باید ورود پیدا بکنه. این درآمد حرومه، این درآمد حلاله.
(و تردّ المظالم ) حوزه ی چهارم : حقوق مردم. مظلمه یعنی حقی که از کسی به گردن کسی هست .

نقش جوانان در قیام عاشورا

امام حسین علیه السلام جمعیت کمی را همراه خود آورده اما هر یکی از اونها به اندازه ی ملتی ارزش دارد. جوان ها بیش از همه میدرخشند. پیامبر عظیم الشان اسلام فرمود: من که آمدم ( حالفنی الشبّان ) پیمان بستند با من جوان ها.
قرآن کریم از جوانی به نام ابراهیم به عنوان یک امت، یک ملت ستایش میکند. یک جوان با روحیه ی جسور مومن که با پایداری خودش، با استقامت خودش توانست با ستاره پرست ها، با ماه پرست ها، با خورشید پرست ها، با بت پرست ها، با نمرود زمان در بیفتد و بالاخره آیین الهی را مستقر کند. محور شیرین ترین قصه ی قرآن یک نوجوانه: یوسف. و محور یک سوره مهم دیگر یک دختر جوان: مریم. جوانان بنی هاشمی در کربلا چه کردند ، شب عاشورا، روز عاشورا.
حضرت امام خمینی شاید صدها بار اشاره کردند که سنگینی بار انقلاب به دوش جوانها هست.
سالهاست که رهبر معظم انقلاب میفرمایند : آینده ی انقلاب را جوانها باید اداره کنند. مسئولیت ها به دوش جوانها باید گذاشته شود. ما در دهه ی اول انقلاب، استانداران بیست و چند ساله، فرماندار ۱۸ ساله، قاضی جوان، مسئولان جوان، پر تعداد داشتیم.
فرماندهان ما در دفاع ۸ ساله بسیارشون در سنین زیر ۳۰ سال حتی زیر ۲۰ سال.
به اثبات رساندند که جوانها پتانسیل قوی دارند. ظرفیت گسترده دارند.
امام حسین علیه السلام با این جوانها که بخشی شون قبل از محرم در کوفه، در قربت مسلم بن عقیل ایستادگی کردند تا شربت شهادت را نوشیدند مثل قیس بن مسهر. سلام خدا بر شهیدان کربلا که مدرسه ای را به روی ما گشودند که کلاس هایش هرگز تعطیل نشود.

صبر و پایداری

یکی از کلید های موفقیت امام حسین علیه السلام صبر، پایداری و مقاومت است. قرآن کریم میفرماید که ( فاصبر کما صبر اولوالعزم من الرسل ) ای پیامبر مقاومت کن همانگونه که پیامبران بزرگ که آیینی جهانی داشته اند، مقاومت کردند تا موفق شدند. ( فاصبر فما صبرک الا بالله ) برای صبر از خدا کمک بطلب. این فرمول شیرین رو همه ی ایرانیان میدانند که صبر و ظفر هر دو دوستان قدیم اند. بر اثر صبر نوبت ظفر آید. پیروزی، عزت، موفقیت در سایه ی ایستادگی است. کدام مکتشف ؟، کدام مخترع ؟ ، کدام مصلح ؟ بدون پایداری، بدون مقاومت تونسته به نتیجه برسه. باید ایستادگی کنیم. کلمه ی صبر رو در سخنان امام حسین علیه السلام از مدینه که راه افتادند تا لحظه ی شهادت نگاه کنید. الان سخنان امام حسین علیه السلام مکتوبه. چقدر این کلید واژه تکرار شده، صبراً یا بنی الکرام. بزرگ زادگان صبر کنید، ایستادگی کنید، پایداری کنید.
سید حسن نصر الله میگه با یک کلمه امام خمینی ما رو احیا کرد. من در جماران وضع اسف بار مسلمانان لبنان را برای امام خمینی توصیف کردم و کسب تکلیف کردم. امام خمینی یک کلمه به ما یاد داد: مقاومت. ما هم آمدیم حزبی تشکیل دادیم. تا ۲ سال به ما میخندیدند، طعنه میزدند. میگفتند حزب المجانین. اما جواب داد. مقاومت جواب داد.
امام حسین علیه السلام به تاریخ ثابت کرد که مظلومان میتونند با ایستادگی خودشون، با مقاومت خودشون حق خودشون رو بگیرند. حرف خودشون رو به کرسی بنشانند.قرآن میفرماید: ( ان الله مع الصابرین ) خدا پشتیبان مقاومت کنندگان است.
بهشت ۸ درب دارد . یکیش باب الصبر . کسانی که ایستادگی کردند. امیرالمؤمنین فرمود: صبر ۳ جوره : صبر بر گناه، صبر بر مصیبت، صبر بر طاعت. همه ی اینها قیمت داره. سالار شهیدان به ما یاد داد در مقابل تهدید دشمن پایداری کنیم. در مقابل تحمیل دشمن پایداری کنیم زیر بار اون نریم. در مقابل زورگویی دشمن پایداری کنیم. در برابر از دست دادن عزیزان و شهیدان پایداری کنیم. امام حسین علیه السلام حتی طفل ۶ ماهه ی خودش را داد و صبر کرد.
عرضه داشت این آسان است بر من که در پیشگاه خدا صبر میکنم. از امام صادق علیه السلام روایت شده که ما ( نحن الصُبَّر و شیعتنا اَصبر منّا ) ما صبر کنندگانیم اما شیعیان ما صبرشون از ما هم بیشتره. پرسیدند چگونه ؟
فرمودند: اونها در آخر الزمان میان. بدون اینکه ما رو ببینند به سیاهی روی کاغذ اعتقاد و باور دارن و دنبال راه ما می آیند. مقاومت آخر الزمانی ها را امام صادق علیه السلام ستایش فرموده.

ایثار و فداکاری

امام حسین علیه السلام خون قلبش را هدیه داد. چرا؟ تا مردم، ملت ها از گمراهی نجات پیدا کنند.
دوست دارم شمع باشم
در دل شب ها بسوزم
روشنی بخشم به جمعی و
خودم تنها بسوزم
امام حسین ایثار کرد، فداکاری کرد تا ملت ها بیدار بشن. مادرش زهرای مرضیه سیلی خورد تا امت اسلامی بیدار شود. پدرش امیرالمؤمنین ضربت خورد تا عدالت پایدار بماند .
امام حسین علیه السلام در روز عاشورا، همه ی هستی خودش رو نثار کرد اورد در پیشگاه خدا. فداکاری و ایثار به خاطر خدا.
ای خدایا این سرم، این پیکرم، این علمدار رشید، این اکبرم، این رقیه، این سکینه، این رباب. همه ی هستی اش را، عزیزانش را، فرزندانش را، برای اثبات دین خدا، پیاده شدن دین خدا، هدایت خلق خدا نثار کرد.
بعضی مال میدهند . بعضی جان میدهند . بعضی جوان میدهند. بعضی آسایش خودشون رو. امروز در شرایط کرونا انقدر مردم ایثارگری کرده اند. پزشکان، پرستاران، کادر درمان، اقشار مختلف مردم در کمک های مومنانه، با تکرار، مستمر، خالصانه. اینها راه امام حسین علیه السلام است.
موسسات خیریه ای که در ایران وجود داره چند ده هزار موسسه خیریه. بسیاریش نام اهل بیت رو بر خودش داره. هیئتی ها دست اندرکارش هستند. ایثار و فداکاری برای هدایت انسان ها، برای نجات انسان ها، برای معیشت انسان ها، برای خوشبختی انسان ها. چیزی است که امام حسین علیه السلام به ما یاد داد .
امام حسین میدانست کشته میشود ولی میدونست هدف مقدسی دارد. کشته شود ملت ها بیدار میشوند. عزیزانش به اسارت بروند آینده ها بیدار خواهند شد. فداکاری، یکی از درس های مهم امام حسین علیه السلام.
قرآن کریم ستایش میکنه از اصحاب پیغمبر که با چشم گریان می آمدند نزد پیغمبر تا اونها را راهی جبهه کند. پیغمبر هم میفرمود من ندارم، سلاح به اندازه ی همه ی شما ندارم. اونها با گریه برمیگشتند. ایثار و فداکاری یکی از درس های مهم امام حسین است.

وفاداری در قیام عاشورا

یا ابا عبدالله، خدا بین ما و تو جدایی نیندازد. پیوسته رهرو راه تو باشیم. شور حسینی ،شعور حسینی داشته باشیم.عزیزان من، سروران من، خواهران، برادران. امام حسین علیه السلام شب عاشورا، یارانش را با وفا، توصیف کرده. فرمود: من با وفاتر از شما سراغ ندارم. پای رهبرشون ایستادند. قرآن کریم میفرماید: نسبت به پیامبر، نسبت به رهبرتون باید ایمان داشته باشید. باید عشق داشته باشید. باید احترام بگذارید. باید جان فشانی کنید. و یاران امام حسین علیه السلام نسبت به رهبرشون این کار را کردند.
شب عاشورا، حسین بن علی…همه این روضه را بلدند. شب عاشورا، حسین بن علی علیهم السلام فرمودند چراغ ها را خاموش کنید. به اصحابش، به خاندانش فرمودند از این تاریکی شب استفاده کنید و این صحرا را ترک گویید. من بیعتم را برداشتم. فردا هرکس بماند کشته میشود. همه گریستند. لب به سخن گشودند. این کسی که برخاست حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام، آقا علی اکبر، حبیب بن مظاهر، مسلم بن عوسجه، جوانها، پیرها، زهیر بن قین، اینها پا شدند اعلام وفا کردند. دل فرزند فاطمه را شاد کردند.
حتی در تاریخ آمده، امام حسین علیه السلام به یکی از اصحابش که با خانمش باهم اومده بودند کربلا فرمود: برو خانمت را صدا بزن تا به بقیه ی زنها بگوید از این تاریکی شب استفاده کنید، این صحرا رو ترک گویید. فردا هرکس بماند اسیر خواهد شد. این برادر رزمنده هم رفت پشت خیمه ها و خانمش رو صدا زد و اون خانم هم رفت پیام رو فرستاد. صدای شیونی از خیمه بانوان بلند شد که یعنی اهل بیت پیغمبر اینجا بمانند ما دنبال آسایش باشیم. اونها با اشک خودشون، بانوان، وفای خودشون رو نسبت به سالار شهیدان اعلام کردند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *